Byggmakker Arnulf Hansen til XL-BYGG

Arnulf Hansen & Co AS i Vågaholmen i Nordland går ut av Byggmakker-kjeden og er fra 1. januar 2014 medlem av byggevarekjeden XL-BYGG.

Samtidig har bedriften inngått en intensjonsavtale med Solhaug-gruppen AS i Meløy, om å slå sammen selskapenes handelsvirksomhet med byggevarer og entreprenørvirksomhet.

Daglig leder Trond Hansen sier at bedriften nå forlater Byggmakker etter mange års samarbeid, de siste syv årene som profilert BM.

– Vi trenger å øke fokuset på konkurransekraft og gjøre oss mer attraktiv for kundene i markedsområdet mellom Bodø og Mo/Sandnessjøen, sier Hansen.

Ken Henry Solhaug i Solhaug-gruppen understreker at gjennom en felles satsning på XL-BYGG og Blink Hus skal selskapene bli mer effektive og attraktive for kundene blant annet gjennom mer rasjonell administrasjon, innkjøp, varelager og logistikk. Og han forventer å kunne ta ut betydelige synergieffekter og ser for seg å kunne øke totalomsetningen innenfor markedsområdet.

– Med XL-BYGG i Norge, Danmark og Sverige er XL-BYGG-kjeden Skandinavias største byggevarekjede med samlet omsetning på ca. 18 milliarder kroner, sier Solhaug og Hansen.

– Gj ennom XL-BYGG får bedriftene mulighet, sammen med mange andre lokale forhandlere, å være med å eie og påvirke utviklingen av kjeden. Dette blir nå XL-BYGG butikk nr. 11 i Nordland fylke, sier kjededirektør i XL-BYGG Morten Marker.