Strømprodusentene venter billig vinterstrøm

Energi Norge tror strømprisene vil holde seg lave i første kvartal neste år og ligge på samme nivå som i begynnelsen av 2013.

Organisasjonen, hvis medlemmer produserer 99 prosent av kraften i Norge, sier i en pressemelding at prisene trolig vil ligge på samme nivå som i første kvartal i fjor. På Nasdaq OMX-børsen ligger fremtidsprisen for tiden på 30 øre per kilowattime, omtrent det samme som den såkalte systemprisen på den nordiske kraftbørsen i første kvartal i år.

Før strømmen når forbrukerne, skal strømleverandørene legge til sitt påslag pluss at de skal betales moms. I første kvartal i år, var prisen til husholdningene 34,96 øre per kilowattime pluss moms, ifølge Statistisk sentralbyrå.

I tillegg til at kraftprisen blir omtrent uendret, tror Energi Norge at nettleien vil være uendret eller sågar kan bli lavere enn sist vinter. Nettleien reguleres av myndighetene, og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har redusert den totale rammen med 3,6 milliarder kroner for neste år. Ifølge Energi Norge vil 80 prosent av deres medlemsbedrifter enten redusere nettleien eller la den være uendret.