Garasje blåste av grunnmuren og inn i nabohuset

Julestormen preget flere steder av landet første juledag. I Sunnmøre gikk politiet ut og ba folk holde seg innendørs, men det har ikke kommet inn meldinger om personskader.

Politiet i Sunnmøre gikk ut i lokalavisa Sunnmørsposten på formiddagen første juledag og ba folk holde seg inne. Sterke kastevinder gjorde det farlige å ferdes utendørs, varslet politiet.

Noen timer seinere kunne politiet overfor NTB avblåse alarmen etter at vinden hadde løyet utover dagen.

Det har ikke kommet inn meldinger om personskader, men vinden har gått løs på hus og gjenstander. På et tidspunkt tikket det inn meldinger hele tida, opplyser politiet.

I Eidsnes tok vinden en pipe på et bolighus, mens en konteiner blåste over ende og ut i veibanen. I Ålesund sentrum blåste takplater av fra industribygg, mens deler av taket til Hundeidvik skole i Sykkylven også ble tatt av vinden og blåste rundt i nabolaget.

En garasje blåste også av grunnmuren og inn i et nabohus i Sykkylven. Familien på tre som fikk nabogarasjen i husveggen var på vei til å stå opp til julefrokost da de hørte braket.

– Vi hørte et brak. Jeg forsto umiddelbart at dette var mer enn bare takstein som fløy. Nå er jeg mest oppgitt over naturkreftene, det er ikke mye en styrer, sier Lars Even Nysæter til NRK.

På Godøy ble et nausttak blåst av og havnet i veibanen. I Hessa utgjorde takplater som ble revet løs fra et hus fare for nabohusene, mens en fiskebåt slet seg og drev på land på Ellingsøy.

– Meldingene om skader har avtatt nå, melder politiet i 16.15-tida.