Mange veier stengt på grunn av uvær

Mange veistrekninger og fjelloverganger er fortsatt stengt på grunn av uvær. Spesielt gjelder dette i Nord-Norg

Selv om uværet julaften avtok i løpet av kvelden, er det første juledag mange veistrekninger som er stengt på grunn av været.

Det er i Nord-Norge været er verst og konsekvensene størst. E69 ved Skipsfjordshøgda bom i Skarsvåg er midlertidig stengt på grunn av uvær. Også E6 over Sennalandet i Finnmark var stengt, men kunne åpne igjen onsdag formiddag.

I tillegg er E6 stengt over Saltfjellet i Nordland fram til klokken 12 onsdag, og det samme gjelder E10 ved Bjørnfjell i samme fylke. Begge disses stengningene er planlagt og ikke knyttet til været.

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av dårlig vær, og det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet, melder Statens vegvesen.

Både E6 over Dovrefjell og E16 over Filefjell er foreløpig åpne, men veivesenet advarer mot isdekke og glatte veier. Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er uværsstengt både i Hedmark og i Oppland.

Det er kolonnekjøring på E134 Våglidstunnelen – Austmannslitunnelen ved Haukelifjell i Telemark og i Hordaland. Også i Finnmark er det kolonnekjøring over flere strekninger.