Fortsatt lavt nyboligsalg

I de siste to månedene har det bare blitt solgt 597 nye boliger på Østlandet, viser den siste ECON Nye Boliger-rapporten.

Dette er 28 prosent færre enn forrige tomånedersperiode, og 44 prosent færre enn samme periode i fjor. Høyere utbud enn salg av boliger gjør samtidig at beholdningen av usolgte boliger fortsetter å øke. I likhet med våren 2008 stiger nå antall usolgte, ferdigstilte boliger.

På Vestlandet har de registrert salg av 422 nye boliger de to siste månedene. Dette er om lag det samme som i forrige tomånedersperiode, men 34 prosent færre enn samme periode i fjor. Særlig Stavanger har hatt et lavt salg. Målt i prosent av antall boliger til salgs, ble bare 4 prosent solgt i perioden. Bergen Sentrum/Nord hadde den høyeste salgstakten med 16 prosent.

På Sørlandet ble det registrert salg av 89 nye boliger. Dette er hele 32 prosent færre enn forrige tomånedersperiode. Det er særlig salget i Kristiansand Vest som har blitt redusert. I Kristiansand Øst har salget tatt seg opp.

I Nord-Norge er det registrert salg av 68 nye boliger. Dette er hele 31 prosent færre enn forrige tomånedersperiode. Det høye salget i Bodø som de registrerte sist, har imidlertid fortsatt. Salget utgjorde 32 prosent av antall boliger til salgs, mot 39 prosent forrige tomånedersperiode. Også salget i Tromsø var relativt godt. Statistikken tyder på at nyboligmarkedet i Finnmark er svært svakt.