Flere trafikkulykker, men fin flyt i førjulstrafikken

Juletrafikken fredag var preget av glatt føre og ulykker, de fleste mindre kollisjoner. På Oslo S fikk de mange reisende oppleve gospelmusikk på årets travleste dag

For åttende gang bød NSB på konsert med Oslo Gospel Choir.

– Det har blitt en tradisjon at NSB ønsker sine kunder god jul med en konsert her på Oslo S, sier konsernsjef Geir Isaksen.

NSB har 24.000 ekstra plasser på togene i jula, i tillegg til at Nettbuss Express har 10.000 ekstraplasser.

Glatt føre

Glatt føre preget biltrafikken sør i landet fredag. I Vennesla i Vest-Agder ble en eldre kvinne påkjørt i et lyskryss. Ifølge Fædrelandsvennen ble hun slept om lag fem meter bortover under bilen, før hun ble liggende fastklemt. Kvinnen er ikke livstruende skadd. Bilføreren har fått førerkortet beslaglagt.

Fire biler var innblandet i to ulykker på E18 ved Gjerstad i Aust-Agder. Flere biler har snurret på det glatte føret, men det er kun snakk om lettere personskader, melder NRK.

Ølbil fikk stans

I Oslo stanset trafikken opp i rundkjøringen ved Svartdalstunnelen. Grunnen var at en tankbil med øl hadde stoppet opp. Politiet klarte ikke å finne føreren, men fikk etter hvert tauet lastebilen vekk slik at trafikken kunne går som normalt.

Politiet i Østfold melder om glatte veier i indre deler av fylket, og de oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.