12 av de første 24 enhetene i Lenatunet i Lena sentrum er solg. I februar er det klart for byggestart (illustrasjon: GOBB).

Byggestart for 24 leiligheter i Lena

Byggingen av de første 24 av totalt 60 leilighetene i Lenatunet starter i februar.

─ Vi har på kort tid solgt halvparten av leilighetene og derfor har vi stor tro på dette prosjektet, sier Tom Søgård, adm dir i Gjøvik og omegn Boligbyggelag (GOBB) og styreleder i Lenatunet AS.

GOBB eier 50 % i selskapet og TBA Eiendom (som eies av Betonmast) eier den andre halvparten i selskapet som nå skal bygge ut den sentrumsnære tomten ved Lena sentrum på Toten.

Det er Toten Bygg og Anlegg (datterselskap i Betonmast) som er entreprenør i prosjektet.

─ Vi startet salget av den første blokka i slutten av august og har i løpet av 3-4 måneder solgt 12 av de 24 leilighetene som skal bygges nå i første trinn. Det er svært gledelig i et fallende nyboligmarked, sier Søgård som kan fortelle at hele tomteområdet som eies av Lenatunet AS omfatter i alt 60 boliger når det er ferdig utbygd.

– Reguleringsplanen tilsier ca 60 boliger fordelt på 2 blokker og resten på rekkehus-leiligheter, opplyser han Søgård.

Leilighetene i den første blokka er fra 65 til 103 kvadratmeter og prisene varierer fra 2,2 til 4,3 millioner. To av de tre topp-leilighetene er solgt.

─ De dyre går oftest først. I tillegg er det solgt flest leiligheter på ca 80 kvadratmeter og det er også ganske så typisk, sier Søgård, som forteller at kjøpegruppen stort sett er folk på 60 år og oppover.