Færre energimerkinger i oktober og november

Mai og august topper statistikken for alle bygg med henholdsvis 10941 og 10823 energimerkinger. Det viser energimerkingstall fra NVE til og med november i år.

Energimerkingen av boliger følger årstidene: Flest energimerkinger har i år har skjedd i mars, april, mai og august, september og oktober. Færrest i vintermånedene november til februar – og i feriemåneden juli. For boliger ligger antall energimerkinger på gjennomsnittlig rundt 8920 i måneden til nå i 2013.

- Fortsatt tregt

For yrkesbygg er tallet mye lavere, bare gjennomsnittlig 276 i måneden i samme periode. Sammenlignet med perioden fra juli til og med november i fjor gikk også antall energimerkinger ned – med rundt 136 færre i måneden. Det er blant kontorbygg, forretningsbygg og universitets- og høyskolebygg at det er registrert flest energimerkinger.

- Fortsatt går det tregt med energimerking av yrkesbygg. Antall energimerkinger er skuffende lavt, så her er det bare for byggeiere å brette opp ermene og å gå i gang. Vi har satt i gang kontroller og det vil bli reaksjoner overfor de som ikke har energimerket, sier Olav Karstad Isachsen, prosjektleder for Energimerkeordningen.

Flest C og D

Fremdeles er det slik at energikarakter A henger høyt. For småhus ble det i perioden august til og med november gjennomsnittlig utstedt 24 energiattester med energikarakter A i måneden. Og tilsvarende 40 i måneden for leiligheter. For yrkesbygg er tallet 4 i måneden. For de fleste byggkategorier er gjennomsnittlig energikarakter E.