Prosjekteringsledere for utbygging og drift - Trondheim

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens Vegvesen region midt
FylkeSør-Trøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist12.01.2014

Utlysing nr. 4-093-13

Vegavdeling Sør-Trøndelag har ansvaret for riks- og fylkesvegnettet i Sør-Trøndelag fylke. Avdelingen er en av tre vegavdelinger i Statens vegvesen Region midt, som foruten Sør-Trøndelag omfatter fylkene Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag. Avdelingen består av tre seksjoner for drift, utbygging, plan- og trafikk, et prosjekt som del av Miljøpakken og en mindre stab.

Utbyggingsseksjonen har ansvar for et stort antall investeringsprosjekter på riks- og fylkesvegene, hvor omfanget strekker seg fra større veganlegg til forsterkningsarbeider og trafikksikkerhets- og kollektivtiltak. Driftsseksjonen i Sør-Trøndelag har ansvar for drift og vedlikehold av riks- og fylkesveger i fylket. Det er nå ledige stillinger som prosjekteringsledere i henholdsvis drifts- og utbyggingsseksjonen. Kontorsted for begge stillingene er Trondheim.


Arbeidsoppgaver

Det er en rekke planleggings- og prosjekteringsoppgaver som skal gjennomføres i Sør-Trøndelag både innenfor investering og drift.

Prosjekteringslederen for utbyggingsseksjonen vil arbeide med planlegging og prosjektering knyttet til investeringsprosjekter, mens prosjekteringslederen for driftsseksjonen vil arbeide med planlegging og prosjektering knyttet til drifts- og vedlikeholdskontrakter. For begge stillingene vil det si å bestille og lede prosjekteringsarbeid med interne tverrfaglige prosjektgrupper, lede utarbeidelse av og utarbeide planer og gjennomgå/godkjenne planer med private utbyggere.

Det er også ønskelig at prosjekteringslederne kan bistå i anslags- og anbudsprosesser. Prosjekteringslederen i driftsseksjonen vil også lede arbeid med ROS-analyser på riks- og fylkesveger i Sør-Trøndelag. Omkjøringsruter og beredskapsplaner skal deretter utarbeides med bakgrunn i ROS-analysene. Prosjekteringsleder på driftsseksjonen vil være sentral i prosessene knyttet til utlysing av drifts- og vedlikeholdskontrakter og fagkontrakter.

Prosjekteringslederne må kunne bidra inn i utarbeidelse av beslutningsgrunnlag til fylkestinget for anlegg på fylkesveger. Det vil bli lagt opp til at prosjekteringslederne ved behov kan bistå prosjekt Miljøpakken i vegavdelingen. Andre oppgaver kan også bli tillagt stillingene.


Kvalifikasjoner

Vi krever relevant utdanning fra universitet eller høgskole, minimum 3 år. Det søkes spesielt etter personer som har kompetanse og erfaring med prosjektering av vegprosjekter. For søkere med sterk og allsidig praksis fra aktuelle fagområder, eventuelt etterutdanning og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan utdanningskravet fravikes.

Vi søker medarbeidere med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, som tar initiativ og arbeider selvstendig og strukturert. Evne til å arbeide i grupper og team er viktig for stillingene.


Et godt sted å jobbe

Vi tilbyr ryddige og gode statlige ansettelsesvilkår, herunder lønn etter avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Du vil inngå i et faglig sterkt miljø med stort fokus på kompetanseutvikling.

Statens vegvesen jobber for likestilling og mangfold. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Dessuten arbeider vi aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Ved spørsmål om stillingene, ta kontakt med seksjonsleder for utbyggingsseksjonen Vigdis Espnes Landheim på tlf 404 75 058, eller seksjonsleder for driftsseksjonen Arne Iversen på 954 98 041.

Søknad med CV sendes elektronisk. Vi setter pris på om du også har anledning til å laste opp dine vitnemål. Hvis du ikke har denne muligheten, ber vi om at du tar med bekreftede kopier til et eventuelt intervju.


Søk stilling

Vis flere stillinger: