Finansiering av fremtidens infrastruktur – muligheter og begrensninger

StedOslo, Norge
ArrangørFinans Norge, NHO, KS og Pöyry
Fra21.01.2014
Til21.01.2014
TidspunktTirsdag kl 9.00 - 16.00

Norge står overfor store utfordringer når det gjelder investeringer i infrastruktur, blant annet innen samferdsel og kraftforsyning. Til tross for Norges finansielt sterke posisjon, hemmes slike investeringer ofte av mangel på effektive finansieringsmekanismer.

Samtidig viser internasjonal erfaring at infrastrukturinvesteringer med sin stabile avkastning kan være en attraktiv aktivaklasse for livsforsikringsselskaper og pensjonskasser. Så langt har vi imidlertid i liten grad sett norske, langsiktige sparemidler bli kanalisert inn i norsk infrastruktur.

Er det gode grunner til denne særnorske situasjonen? Kan finansnæringen bidra til gode løsninger også her i landet? Hva er mulighetene og barrierene for myndigheter, eiere og finansinstitusjoner?

Gjennom konferansen «Finansiering av fremtidens infrastruktur – muligheter og begrensninger» inviteres du til en bred belysning og diskusjon av denne problemstillingen, som vil stå sentralt i norsk samfunnsdebatt og -utvikling i tiden framover.

I løpet av dagen vil du få:

– presentert problemstillingen i et samfunnsøkonomisk perspektiv

– politisk debatt mellom Høyre/Frp-regjeringen og opposisjonen

– innsikt i internasjonale erfaringer

– innspill fra de som vet hvor skoen trykker; offentlige og private eiere og brukere av norsk infrastruktur, utbyggere og finansinstitusjoner

Ta en titt på det foreløpige programmet, så ser du hvilke forelesere som allerede har bekreftet sin deltagelse. Vi er fortsatt ikke helt i mål, og regner med å kunne presentere flere spennede forelesere utover høsten.

Påmeldingsfrist: 20. desember 2013

Program og påmelding