Ill. Arkitektkontoret Stein Halvorsen AS

Peab bygger andre byggetrinn på Teaterkvarteret i Tromsø

Etter nyttår starter Peab andre byggetrinn på det spennende boligprosjektet Teaterkvarteret i Tromsø.

Byggetrinnet består av 55 selveierleiligheter og garasje i kjeller. Boligene skal være klare for innflytting i mai 2015. Det første byggetrinnet i samme prosjekt består av 38 leiligheter, og ble igangsatt i mai 2013. Høsten 2014 er disse boligene klare til innflytting. Peab står bak både utviklingen og oppføringen av boligene.

Populære kvalitetsboliger

Leilighetene varierer i størrelse og fasong. Distriktssjef Stig Tore Johnsen i Peab Eiendomsutvikling sier salget har vært så bra at prosjektet kan opprettholde planlagt fremdrift. Det betyr at Peab får god effekt av samdrift i de to byggetrinnene.

– Så langt har vi solgt 55 av 93 leiligheter, og er godt fornøyde med at vi nå kommer i gang med neste byggetrinn som planlagt, sier Johnsen.

Lyst, luftig og sentrumsnært

Teaterkvarteret har en unik plassering i brytningen mellom Tromsø by og Strandkanten boligområde. Hålogaland Teater er nærmeste nabo i nord og sundet med fjellene i øst danner en fabelaktig ramme rundt dette boligkomplekset.

– Dette prosjektet vil komme både byen og beboerne til gode, og beliggenheten er fantastisk, mente Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort da han tok første spadetak på første byggetrinn i mai i år.

Parkeringsarealet er lagt en halv etasje ned i bakken. Byggets fasader er gitt et enkelt uttrykk bestående av lyse plater. De ulike kombinasjonene og plasseringene av vinduene i tillegg til høydevariasjonene gir bygget en flott egenart i Tromsøs bybilde.