Det var lite fart i produksjonen av byggevarer i november.

Slappe salgstall fra byggevareindustrien

November var en slapp salgsmåned for byggevareindustrien med en salgsøkning på 1,4 prosent som tilsier en nedgang på en prosent justert for prisstigning sammenlignet med samme måned i fjor.

Dette viser bransjeorganisasjonen Byggevareindustriens månedlige rapport om innenlandsk salg av byggevarer.

– Det var en salgsdag mindre i årets november enn i fjorårets som bedrer tallene med ca. 4,5 prosent. Men samtidig var november i fjor ingen spesielt sterk måned. Det betyr at årets november heller ikke viser styrke selv om tallene var noe bedre enn i fjor, kommenterer adm. direktør Øyvind Skarholt i Byggevareindustriens Forening.

Etter årets 11 første måneder ligger salget 0,9 prosent under fjoråret, og tre prosent lavere hvis det justeres for prisstigning.

De av medlemmer som rapporterer status i forhold til egne budsjetter, melder tilbake at i gjennomsnitt per november er omsetningen en prosent lavere.

– Desember har så langt vært preget av mildvær som muligens kan få noe positiv effekt innenfor enkelte produkssegmenter. Men så langt er det ingen signaler i markedet om at årets desember vil bli en spesielt sterk salgsmåned for byggevareindustrien, avslutter Skarholt.