Priskoblingen i Nordvest-Europa klar i februar

Priskoblingen i Nordvest-Europa, som opprinnelig skulle vært satt i gang i november, er klar for oppstart i februar. Priskoblingen er et skritt mot et felles kraftmarked i Europa

Etter grundig testing av systemene for priskoblingen i Nordvest-Europa bekrefter prosjektpartnerne nå oppstart 4. februar 2014 med beregning av priser og volum for markedet 5. februar

- Vi er nå tilfreds med resultater fra testing og utviklingen av de nye systemene, sier leder i styringsgruppen og konserndirektør Bente Hagem i Statnett i en pressemelding. 

Priskoblingen skulle egentlig hatt oppstart 26. november, men tester avslørte svakheter i systemene og den planlagte energi-priskoblingen i Nordvest-Europa ble utsatt.

- Det er svært viktig at systemene er robuste og kan håndtere alle typer drifts- og markedssituasjoner. Manglende markedspriser kan skape forsyningssikkerhetsproblemer, sier Hagem. 

Priskoblingen i Nordvest-Europa er ifølge Statnett et viktig skritt i etableringen av et felles kraftmarked i Europa. Priskoblingen dekker 75 prosent av Europas kraftmarked.