Byggeledelse – NS 8403

StedTrondheim, Norge
ArrangørFBA og NTNU
Fra07.01.2014
Til08.01.2014
TidspunktTirsdag kl 10.00 - onsdag kl 15.30

En byggeleder vil vanligvis være byggherrens representant på bygge- eller anleggsplassen. I den forbindelse har hun/han fullmakt til å bestille ytelser for begrensete beløp.

Byggeleders oppgave er først og fremst å føre tilsyn og kontroll med ytelsene fra entreprenøren i produksjonsfasen. Flere andre oppgaver kan høre med i et oppdrag som byggeleder. Oppgavene kan også begynne allerede i utviklingsfasen av prosjektet, for så senere følge prosjektet i gjennomføringsfasen frem til overlevering.

Veileder for kommunens kontrahering av byggeleder vil bli gjennomgått.

Vi foretar en gjennomgang av byggelederens rolle, herunder hvilke krav som stilles til byggelederen i de ulike kontrakter og med ulike entrepriseformer. Vi vil spesifikt gjennomgå byggelederens oppgaver i de ulike faser av byggeprosjektet. Videre vil vi gå gjennom de ulike praktiske erfaringer man har fra byggeprosjekter i offentlig og privat regi.

Vi gir en gjennomgang av viktige deler av byggelederstandarden NS 8403 og belyser sentrale rettsavgjørelser om byggelederens rolle og ansvar.

Av spesielle forhold som tas opp, er byggelederens rolle i forbindelse med HMS ( SHA) på byggeplass og Byggherreforskriften.

Offentlige krav til uavhengig kontroll vil også bli gjennomgått.

Målsetting
Etter endt kurs skal du:

Ha fått en grundig gjennomgang av NS 8403 og Byggherreforskriften (SHA på byggeplass)

Vite mer om risiko og ansvar knyttet til ulike entrepriseformer

Vite mer om byggeleders arbeidsoppgaver og hvordan disse kan løses

Vite hvilke konsekvenser krav om uavhengig kontroll får for byggeleder

Målgruppe

– Byggeleder- og prosjekteringsfirmaer

– Entreprenører

– Rådgivende ingeniører

– Arkitekter

– Offentlig og private byggherrer

Dette kurset er et av mange på Kursdagene 2014. Kursdagene i Trondheim arrangeres første uke i januar hvert år, i samarbeid med NTNU. Vi venter mellom 1.500 og 2.000 deltakere. Velkommen til faglig påfyll og nettverksbygging på Kursdagene!

Program og påmelding