Brannsikre bygg – samspill i byggeprosessen

StedTrondheim, Norge
ArrangørFBA og NTNU
Fra07.01.2014
Til08.01.2014
TidspunktTirsdag kl 10.00 - onsdag kl 15.30

Brannsikkerhet i byggverk er et tverrfaglig og komplekst fagområde. Ulykkeshendelsen brann kan medføre store konsekvenser med tap av liv og verdier.

Norge har funksjonsbaserte brannbestemmelser, både i byggteknisk forskrift (TEK10) til Plan og bygningsloven og i forskriftene til Brann- og eksplosjonsvernloven. Dette gir fleksibilitet og muligheter for tiltakshavere og arkitekter til å utforme funksjonelle byggverk, og for branntekniske rådgivere til å verifisere alternativ utforming som vil oppfylle regelverket.Dette kurset har hovedvekt på det som skjer etter at konseptet foreligger, og omhandler veien videre gjennom detaljprosjekteringen og utførelsen – inklusive uavhengig kontroll, fram til ferdig byggverk.

Vi tar blant annet for oss roller og ansvar, og fokuserer på de viktige grensesnittene mellom ulike fagområder, der det ofte glipper. Vi ser på spesielle utfordringer knyttet til bruk av brennbar isolasjon og plastmaterialer, og dokumenter som skal foreligge som grunnlag for bruksfasen, inklusive evakueringsplaner. Det er lagt vekt på en praktisk tilnærming og konkrete erfaringer fra byggeprosjekter.

Målsetting
Målet er å gi aktørene i byggeprosjekter økt kunnskap innen fagområdet brannsikkerhet. Dette for at de bedre skal kunne ivareta sine ansvarsområder både i byggeprosessen og i driftsfasen av bygget.

Den kompetanseoppbygging og informasjonsutveksling kurset gir, vil gi aktørene grunnlag for å se hvilke muligheter og hvilken fleksibilitet som kan oppnås gjennom økt brannteknisk forståelse.

Målgruppe
Kurset tar sikte på å gi eiere/tiltakshavere, utbyggere, arkitekter, rådgivende ingeniører, utførende, offentlige saksbehandlere og andre aktører et innblikk i utviklingen innen fagområdet, hvilket ansvar de har og hvilke rammebetingelser de må forholde seg til.

Dette kurset er et av mange på Kursdagene 2014. Kursdagene i Trondheim arrangeres første uke i januar hvert år, i samarbeid med NTNU. Vi venter mellom 1.500 og 2.000 deltakere. Velkommen til faglig påfyll og nettverksbygging på Kursdagene!

Program og påmelding