Tidenes tunnel-år gir Atlas Copco-rekord

Tidenes tunnel-år gir tidenes borstålsår for Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk AS.

NFFs tunnelstatistikk ble tradisjonen tro presentert på Fjellsprengningsdagen i slutten av november. Det var god lesning for Atlas Copco. Statistikken viste at tunnelentreprenørene i år tar ut seks millioner kubikk fjell fra norske tunnel- og bergrom-prosjekter, noe som er på linje med fjoråret, ifølge en pressemelding.

Bjørn Andresen.

11 millioner bormeter
- Litt forenklet kan man si at seks millioner kubikkmeter fjell tilsvarer mellom 11 og 12 millioner bormeter drifterboring sier Bjørn Andresen, markedssjef for borstål hos Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk.

Solid markedsandel
- Når vi ser hva Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk kommer til å omsette for i år, er det enkel hoderegning å beregne at vi nå har en markedsandel på borstål til tunnel på 65 prosent, legger han til.

I tillegg selges noe tunnelstål til stykkpris.

- Den reelle markedsandelen til Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk på tunnelstål ligger således på rundt 70 prosent, sier Bjørn Andresen.

Omsetningsvekst på 40 prosent
Omsetningsveksten på fakturerte bormeter på tunnel vil i 2013 bli på hele 40 prosent.

- I og med at volumet utsprengt fjell ikke øker nevneverdig, viser dette klart og tydelig at vi i år har økt vår markedsandel betraktelig, sier Andresen.