Strålevarme er allerede prøvd ut i Bygdøy kirke med gode resultater. (Foto: www.kirkesok.no)

Skal energieffektivisere 66 kirkebygg

Vedlikeholdsetterslepet på kirkebyggene i hovedstraden ligger i hundremillionersklassen. Nå skal Kirkelig Fellesråd i Oslo skal energieffektivisere 66 kirkebygg.

– Vi har et etterslep på flere hundre millioner kroner når det kommer til vedlikehold av kirkebyggene i Oslo. Midlene vi sparer på energieffektiviseringen ønsker vi å øremerke til investering i nye, mer effektive og mer miljøvennlige varmekilder. Dette vil på sikt gi oss økonomiske besparelser som vi kan bruke på å forbedre og vedlikeholde kirkebyggene, sier seksjonsleder for vedlikehold i Kirkelig Fellesråd i Oslo, Tor Åge Pedersen i en pressemelding.

Energiprosjektet skal gjennomføres i samarbeid med Entro.

– ENØK er avgjørende for å ivareta og bevare i nteriørene, kunstverkene, musikkinstrumentene og inventaret i de opp til 800 år gamle kirkene vi har i Norge. Besparelsene vi oppnår gjør at vi eksempelvis kan investere i strømstyringssystemer som skaper riktig inneklima og holder forbruket nede, eller i andre nødvendige deler av kirkens virksomhet, sier fagansvarlig for energibruk og bevaringsmiljø i Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon, Harald Ringstad.