Fra venstre prosjektleder Knut-Erik Gudem (Jernbaneverket), administrerende direktør Ingvild Storås (Baneservice), prosjektdirektør Kjetil Nevstad (Baneservice). Øverst til venstre prosjektdirektør Terje Wilhelmsen (Baneservice) og kontraktsrådgiver Erling Nordhagen Karlsen (Jernbaneverket).

Storjobb til Baneservice

I 2014 skal Baneservice bygge spor- og kontaktledningsanlegg ved Høvik stasjon og på strekningen mellom Lysaker og Sandvika. Kontrakten er verdt ca. 75 millioner kroner.

Prosjektet, som Baneservice skal gjennomføre i løpet av neste år, er en del av en omfattende fornying av Drammensbanen. Ved Høvik etableres det et helt nytt stasjonsområde. Her skal Baneservice bygge tre midtstilte vende- og hensettingsspor. Når stasjonen åpner igjen, vil det være dobbelt så mange togavganger per time fra Høvik og de andre lokalstasjonene på strekningen.

- Jeg er glad for at Jernbaneverket har valgt Baneservice som entreprenør. Vi har lang og god erfaring fra tidligere prosjekter på Drammensbanen, og ser frem til å bidra til at strekningen mellom Lysaker og Sandvika fornyes og at kapasiteten på vende- og hensettingsspor økes, sier administrerende direktør i Baneservice Ingvild Storås.

Arbeidene starter i februar og varer til november 2014.

- Prosjektet passer meget godt inn i vår ordreportefølje for neste år. Baneservice har flere større prosjekter i Oslo-området, og vi ser at dette gir oss mulighet til å utnytte våre fagressurser og spesialmaskiner på en effektiv måte, sier Storås.