Glatte veier fører til ulykker over hele Østlandet

Over store deler av Østlandet ble det lørdag ettermiddag advart om at veiene var svært glatte. – Det smeller overalt, melder Romerike politidistrikt.

Politiet i Akershus, Østfold, Vestfold, Oslo, Buskerud og Hedmark advarte lørdag ettermiddag mot svært vanskelige kjøreforhold. Snøfall, kombinert med at gradestokken viste rundt 0 grader, gjorde veiene svært glatte.

– Det smeller overalt, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad og sikter til en rekke ulykker og utforkjøringer i distriktet.

Ute og salter

Ifølge Statens vegvesen tar det en del tid å fjerne mye snøslaps på veiene. Inntil da bør bilistene senke farten, oppfordrer trafikkoperatør Neel Irgens.

Veitrafikksentralen opplyser til NTB i 18-tiden at alle tilgjengelige ressurser var ute for å salte, at de allerede var ferdig med hovedveinettet og at innsatsen ble rettet mot fylkesveiene.

– Men det er alltid viktig at publikum kjører etter forholdene. Det er vinter, og da er det ekstra viktig å vise hensyn og holde god avstand til bilen foran, sier kontorsjef Therese Thowsen i Region Øst.

Få større skader

Tross mange ulykker som følge av forholdene, synes de å ha ført til få eller ingen alvorlige personskader. På E18 sør for Drammen skled flere biler ukontrollert av veien, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

– Det er flere biler som rett og slett bare sklir av veibanen. Heldigvis er det ikke meldt om større skader, sier operasjonsleder Truls Fjeld til NTB.

Han mener fuktig vær tidligere lørdag fører til ising når det kjølner mot kvelden. Veitrafikksentralen er varslet og skal ha flere saltbiler ute, ifølge Fjeld.

Vestfold politidistrikt oppfordrer bilistene til «å kjøre pent og etter forholdene».

Stengte europaveiene

E18 måtte stenges en periode etter et trafikkuhell ved Sandvika bru i Akershus, men ble relativt raskt åpnet igjen. Det samme gjaldt E6 over Kalnessletta mellom Sarpsborg og Moss, etter en påkjørsel bakfra. Østfold politidistrikt melder om «kun materielle skader» etter uhellet.

På Romerike var to biler involvert i en ulykke på E16 mellom Borgen og Nybakk. Fire ble skadd i ulykken, men ingen av dem alvorlig, mens føreren av et vogntog som kjørte av fylkesvei 170 mellom Bjørkelangen og Setskog i Aurskog ble brakt til Ahus for sjekk.

Heller ikke da en bil kjørte av veien i ved Elverum i Hedmark i 14.30-tiden førte ulykken til alvorlige skader.