Sporveien gjenåpner Kolsåsbanen til Avløs søndag

Kolsåsbanen gjenåpner til Avløs søndag 15.desember. Den nye banestrekningen representerer en ny og viktig milepæl i Sporveiens utbygging av Kolsåsbanen som skal ferdigstilles i sin helhet høsten 2014.

- Jeg er glad for at vi nå kan tilby Bærum et topp moderne T-banetilbud helt til Avløs, og jeg håper dette gjør hverdagen enklere for alle innbyggerne som har ventet på dette tilbudet. Tilgangen til hele Oslo og omegns T-banenett gjør at man raskt og effektivt kan forflytte seg over store avstander og til en rekke områder i regionen. Nå ser vi i Sporveien frem til å levere en topp moderne bane hele veien til Kolsås, sier Sporveissjef Cato Hellesjø.

Kolsåsbanen er en viktig del av Osloregionens T-banenett og er betegnelsen på banestrekningen som strekker seg fra Sørbyhaugen i Oslo til Kolsås i Bærum. Dette er en T-banestrekning på 2,1kilometer. Banestrekningen ble stengt i 2006 på grunn av et stort oppgraderingsbehov.

Etter dette er banen gradvis utbygd og oppgradert til topp moderne metrostandard. Sporveien er byggherre for heleoppgraderingen av Kolsåsbanen og forvalter og drifter t-banenettet.