En fantastisk reise

Aldersgrenser kan man ikke kjempe mot. Det gjelder også for redaktører. I januar 2014 fyller jeg 65 år. 1. februar neste år blir det lederskifte i Byggeindustrien. I 22 år har jeg hatt gleden og æren av å lede og sammen med gode medarbeidere bygge opp Mediehuset Byggeindustrien til en flott og anerkjent mediebedrift. I februar neste år vil to personer overta mitt ansvar. Arve Brekkhus overtar som sjefredaktør, mens Ragnar Sandin overtar som administrerende direktør. For min del fortsetter jeg i en redaktørrolle.

Det at vi rekrutterer toppledere fra egen virksomhet, forteller mye om den kulturen vi har i Byggeindustrien. Her stoler vi på egne krefter. Et slikt lederskifte har selvsagt vært planlagt over år. Vår suksess er at vi har hatt og har medarbeidere som har lagt «sjela» si inn i jobben. Vi har arbeidet som et lag. Suksessen vi har opplevd må derfor deles med alle som har hatt sin arbeidsdag i Byggeindustrien. Nå fortsetter Mediehuset Byggeindustrien sin fantastiske reise.

Tidsskriftet Byggeindustrien ble etablert av entreprenørforeningen i 1968. Men Byggeindustrien har aldri blitt noe menighetsblad for foreningen. For oss har det vært viktig å utvikle et mediehus som jobber for hele byggenæringen iNorge.

Vi har stått fast på redaktørplakaten. Det som står på trykk i bladet eller på våre nettsider er det redaktøren som er ansvarlig for. Det at vi har hatt en så profesjonell eier har selvsagt vært en forutsetning for at vi har lykkes i å utvikle Byggeindustrien som i dag fremstår som en institusjon i byggenæringen i Norge. Vi har aldri vært redd for å ta opp kontroversielle saker, men det som blir skrevet skal være riktig. Vi har vært opptatt av etikk og moral. Spekulativ journalistikk har vi overlatt til andre. Slik vil det også være i fremtiden.

For min del har jeg sett det som avgjørende å bygge opp et mediahus som jobber i flere kanaler. Derfor var det naturlig at vi tidlig var på banen med egne internettløsninger. I dag er bygg.no det viktigste nettstedet i norsk byggenæring. I tillegg har vi også bygget opp hage.no. Men samtidig som vi har hatt suksess på nettet, har vi også maktet å utvikle bladet. I år har vi produsert nærmere 4 000 sider. Det er ny rekord. Dette med rekorder er vi blitt vant med. Men sannelig må det jobbes hardt for å oppleve slike rekorder. Skal man overleve må man også tjene sine egne penger. I tillegg har vi bygget opp Byggedagene til en viktig møteplass for byggenæringen.

Gjennom et langt presseliv er jeg blitt kjent med utrolig mange spennende mennesker. Jeg har vært med på en utrolig utvikling både når det gjelder måten vi jobber på og ikke minst når det gjelder forandringer i samfunnet. Det har vært mange «månelandinger». Jeg takker min familie, alle mine medarbeidere, vårt styre og alle venner i inn- og utland for all hjelp og støtte.

Og som sagt – jeg har ikke tenkt å gi meg. Men roret i Byggeindustrien overlater jeg til andre 1. februar 2014.


Denne lederartikkelen sto på trykk i siste utgave av Byggeindustrien (BI18), men jeg har også valgt å legge den ut her på bygg.no.