Lavkarbonbetong/Miljøbetong

StedTrondheim, Norge
ArrangørNorsk Betongforening
Fra09.01.2014
Til10.01.2014
TidspunktTorsdag kl 10.00 - fredag kl 15.30

Kravene til dokumentasjon av betongens og betongbyggs miljøegenskaper er sterkt økende. Gode, dokumenterte miljøegenskaper er allerede i dag et viktig konkurransefortrinn, og ofte en forutsetning for å få lov til å levere materialer og tjenester til et byggeprosjekt.

Behovet for miljøkompetanse i alle ledd av planleggings- og byggefasen er i dag høyt. Vi ser at mange av de store byggherrene er i gang med store byggeprosjekter, som skal klassifiseres i for eksempel klasse BREEAM-NOR Outstanding, og vi ser store rehabiliteringsprosjekter, hvor byggene skal gjøres om til «plusshus»; altså netto leverandører av energi.

Kurset tar for seg alle ledd av byggeprosessen; planlegging, beskrivelse, bygging, materialleveranser og kontroll, og retter seg derfor mot alle involverte parter - byggherrer, rådgivere, entreprenører og leverandører. Deltakerne vil gjennom kurset få kjennskap til temaer som LCA, EPD, BREEAM-NOR, og andre sentrale temaer innen miljøvennlige betongbygg.

Norsk betongforening utarbeider denne høsten et nytt klassifiseringssystem for lavkarbon-/miljøbetong, og dette vil være sentralt i kurset

Målgruppe:
Kurset er rettet mot byggherrer, rådgivere, entreprenører og materialleverandører

Dette kurset er et av mange på Kursdagene 2014. Kursdagene i Trondheim arrangeres første uke i januar hvert år, i samarbeid med NTNU. Vi venter mellom 1.500 og 2.000 deltakere. Velkommen til faglig påfyll og nettverksbygging på Kursdagene!

Program og påmelding