Illustrasjonsfoto: Arkiv

Entreprenør tok mistenkte tyver med gravemaskinen

Da han mistenkte sjåføren av en utenlandskregistrert varebil i bakgården for tyveri, brukte entreprenør Lars Løne gravemaskinen til å stenge bilen inne.

Det melder Bergens Tidende på sine nettsider.

Rundt klokken 13 torsdag ettermiddag oppdaget Lars Løne en utenlandskregistrert, hvit varebil i bakgården til bedriften sin i Hordaland-kommunen Voss. Som mange andre entreprenører, har Løne vært plaget av små gjentatte tyverier, og bestemte seg for å ta affære.

Løne mistenkte at mennene i bilen hadde stjålet diesel fra bedriften.

- Jeg greier ikke bevise at de faktisk har tatt diesel. Vi ser spor fra dem bort til dieseltanken, og jeg ser på overvåkningen at de går bort. Men kameraet dekker ikke hele plassen, sier han til BT.

For å hindre de mistenkte tyvene fra å stikke av, rygget Løne en lastebil inntil varebilen etter at mennene først hadde forsøkt å stikke av.

– De ble tatt på fersken, fikk panikk og så kjørte de rett i grøften etter å ha svingt innom noen utleietoaletter – som de ødela, sier han til Bergensavisen.

Grabbet tyven

Da lastebilen måtte brukes, brukte vossingen gravemaskinen til å sperre bilen inne. Maskinen ble parkert rett bak varebilen, og grabben ble lagt over taket og ned i jorden på andre siden, så det var ingen vei for varebilen å kjøre.

– De blir stående til de har gjort opp for seg, sier eieren av gravemaskinen.

Politiet meklet

Både entreprenøren og de mistenkte tyvene ringte politiet, og torsdag var betjenter fra Hordaland politidistrikt oppe for å mekle mellom partene.

– Så lenge de hadde gjort skade, kunne jeg holde dem her til de hadde betalt seg ut, sier Løne til Bergens Tidende.