Foto: Statsbygg / Trond Isaksen

Fasadepris til Gulating lagmannsrett

Statsbyggs eiendom, Gulating lagmannsrett, er hedret med årets fasadepris. Prisen deles ut av Bergensavisen, i samarbeid med Bergen Arkitektforening og Design Region Bergen.

Juryen sier blant annet dette i sin begrunnelse: «Denne bygningen har en fin, rolig fasade som åpner opp for innsiden av bygningen, samtidig som arkitekturen lyser opp den offentlige plassen utenfor. Vi trenger denne typen nybygg av høy kvalitet som skal stå i flere generasjoner. Bygningen er en naturlig overgang fra Rådhuset. Plassen utenfor er blitt et godt sted å henge, samtidig som bygningen utstråler pondus og troverdighet.»

Arkitekt for prosjektet har vært Terje Grønmo Arkitekter AS. Terje Grønmo vant arkitektkonkurransen som ble utlyst i 2003. Tomten like ved siden av Bergen Rådhus ble byggeklar i 2005, men finansieringen var ikke klar før i 2009. I august 2011 flyttet lagmannsretten inn i bygget som er på 7500 kvadratmeter. Kostnadsrammen var på 503 millioner kroner. Byggets fasade er kledd med naturstein, stål og glass.

– Vi er veldig stolte av bygget, og selvsagt stolt over at vi nå får Fasadeprisen. Det er viktig for Statsbygg å fremme god arkitektur og bygge signalbygg tilpasset den enkelte leietaker, sier forvaltningssjef i Statsbygg, Kjartan Nesset.

Les mer om prosjektet her