BNL møter Arbeidstilsynet

BNL er i dag på plass hos Arbeidstilsynet i Trondheim, for å diskutere utfordringer og mulige tiltak knyttet til svart arbeid og organisert kriminalitet i byggenæringen.

– Dette er en konkret oppfølging fra BNLs henvendelse tidligere i høst til myndighetene om å få hjelp til å hindre fremveksten av organisert kriminalitet i byggenæringen, sier adm. dir. i BNL Jon Sandnes.

BNL har over tid uttrykt bekymring for utviklingen innen noen av markedene innen bygg- og anleggsnæringen - en skremmende utvikling - som både er bekreftet, og forsterket av Skatteetaten og politiet.

– Bilde som tegnes er skremmende – hvor alt fra forfalskning av fakturaer til menneskehandel og mafialignende tilstander er en del av ingrediensene, sier Sandnes.

Sandes er fornøyd med at myndighetene imøtekommer BNLs ønske om å komme i tettere dialog med myndighetene om hvordan vi kan reversere denne utviklingen.

– I Arbeidstilsynet i dag vil vi først og fremst fokusere på hvordan kontrollvirksomheten bør i større grad målrettes og samordnes mellom de ulike kontrollmyndighetene. BNL mener også at bedriftene trenger eksperthjelp og riktig verktøy for å foreta nødvendige risikovurderinger og tiltak for å forebygge at useriøse aktører får innpass, avslutter Sandnes.