Aibels hovedkontor i Stavanger. Illustrasjonsfoto

Aibel i Asker snur på kronen

Aibel avdeling Asker sliter med å sikre seg kontrakter, og må kutte kostnader.

– Vi opplevde at fem store nybyggkontrakter gikk til Østen, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal til Budstikka.no onsdag.

Kostnadsjakten innebærer blant annet at selskapet går nøye gjennom all konsulentbruk, og erstatter eksterne konsulenter med Aibel-medarbeidere, der det er mulig, sier Sandal.

Tekna-leder i Asker, Anne Øyen, sier overfor Asker- og Bærum-avisen at Aibels konsulentbruk er redusert fordi avdelingen ikke fikk nybyggskontrakter i løpet av 2013.

Fikk ikke kontrakter

Aibel leverte et stort og viktig prosjekt for Statoil i juli i år. Da forlot Gudrun-plattformen verftet i Haugesund, og selskapet var klar for nye nybyggskontrakter, heter det i Budstikkas artikkel.

– Med et godt gjennomført prosjekt mente vi oss godt posisjonert til nye oppdrag innen nybygg. Så opplevde vi at fem store nybygg gikk til Østen, sier Bjørg Sandal.

Hun medgir at de ble skuffet, men at der raskt snudde seg rundt for å posisjonere seg for fremtidige oppdrag.

Ingen oppsigelser

I Asker flyttet Aibel inn i nye og flotte lokaler i februar 2012. Her jobber nå 560 personer som er fast ansatte i selskapet.

Sandal understreker at det ikke er snakk om oppsigelser eller nedbemanning av fast ansatte. Det er konsulentbruken selskapet går gjennom, og vil kutte.

– Målet er ikke null konsulenter, men færre, sier kommunikasjonsdirektør Sandal.

– Vi jobber med mange ulike virkemiddel for å styrke oss i den knallharde internasjonale konkurransen. Et sett med kvalitetsindikatorer følges nøye hver måned for å sikre at selskapet er på rett vei. Et av tiltakene er å jakte på områder der en kan kutte kostnader, sier hun.

Av de 560 i Asker er det mange ingeniører, og mange er en del av nettopp forretningsområdet nybygg som nå må tilpasse seg.