Jobben skal gjøres feilfri

Det gleder oss hver gang vi hører at et bygge- eller anleggsprosjekt kan overleveres uten feil. I mange bedrifter har det gått sport i å levere feilfritt. Det gjelder bl a Backe Bygg i Rogaland som nå markerer fem års drift, femdobling av mannskapet og én milliard kroner i samlet prosjektverdi i Norges oljehovedstad. Det tar vi av oss hatten for.

Vi vet at det også er andre bedrifter som kan vise til gode resultater på dette området. Slike gladsaker bør man fortelle om. I Byggeindustrien synes vi det er morsomt å bringe slike gladsaker ut til leserne våre. Det kan anspore også andre. Det gjelder å sette seg hårete mål.

Det å bygge rett første gangen er både billigere og det er bedre. I tillegg betyr dette mye for driftskostnadene i prosjektets levetid.

Det kreves kanskje litt mer planlegging, men det viktigste er at man har aktører i alle ledd som tenker kvalitet og som setter sin flid i å levere godt og feilfritt arbeid.

Det å kunne levere uten feil er også avhengig av at man har en bedrift med gode ledere og flinke ansatte som alle har gode holdninger – og som er opptatt av å levere et prosjekt man kan være stolt av også i ettertid.

Dette gir bedre økonomi i bedriften – og det gir som regel også bedre betingelser for dem som har vært med på prosjektet.

Men skal man lykkes er man også avhengig av å jobbe for ryddige byggherrer og at man har ryddighet hos alle aktører som bidrar i et prosjekt.