Seks av ti positive til rushtidsavgift i Oslo-området

Statens vegvesens årlige spørreundersøkelse om holdningene til bompenger i Oslo-området viser at et flertall er positive til at det skal være dyrere å passere bomringen i rushtiden.

Seks av ti av spurte svarer at de er for rushtidsavgift. En like stor andel er også for at det skal bli dyrere å passere for bilførere med biler som forurenser mye, og billigere for biler som forurenser lite, ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen.

Åtte av ti synes det er riktig å innføre tiltak som reduserer forurensingen fra biltrafikken i perioder med dårlig luftkvalitet. 71 prosent mener det var riktig å innføre piggdekkavgift, mens 55 prosent er for miljøfartsgrense.

– Resultatene fra undersøkelsen viser at folk stort sett er positive til restriktive tiltak i Oslo og Akershus, sier avdelingsdirektør Turid Stubø Johnsen i Statens vegvesen.

Undersøkelsen viser også at 64 prosent er fornøyd med kollektivtilbudet i området. Bare 24 prosent er fornøyd med sykkelveinettet.

– Det er for dårlig. Her må det ytterligere satsing til, medgir Stubø Johnsen.

76 prosent av de spurte i undersøkelsen mener syklister må prioriteres. Hele 80 prosent mener de kollektivreisende må prioriteres.