Cargonet gir opp Raumabanen

Denne uken gir statseide Cargonet opp konkurransen med lastebilene på Raumabanen. Private Cargolink står klar til å overta godstransporten.

Cargonet har siden 2002 daglig kjørt daglig ett godstog i hver retning på Raumabanen.

– Det er ikke lenger grunnlag for godstransporten. Med de vilkårene vi har, greier vi ikke konkurransen med lastebilene, sier direktør for strategi og kommunikasjon Bjarne Wist i Cargonet til gd.no.

Private Cargolink ønsker gjerne å overta transporten på Raumabanen.

– Vi er i kontakt med kunder. Alt virker svært positivt. Men det gjenstår noen formaliteter før vi er på sporet, sier administrerende direktør Karl Ivar Nilsen i Cargolink til gd.no. Han antyder overfor gd.no at det første godstoget kan være klar til å kjøre fra midten av januar.

Nilsen med den private aktøren kan klare å få sørge for bærekraftig drift gjennom gode rutiner og god utnyttelse av personell og materiell.

─ Vi er også opptatt av å ha full kontroll på terminalene, sier administrerende Nilsen til gd.no, men poengterer at selskapet er avhengig av å få på plass langsiktige rammebetingelser.

Ifølge gd.no tilsvarer godsmengden Cargonet har fraktet på Raumabanen til nå 50 vogntog daglig på E 136, som igjen er en tilførselsveg for E6.