Advarer mot glatte veier rundt om i landet

Vinteren har festet grepet og søndag meldes det om svært glatte veier i flere byer. Politiet i Oslo ber folk kjøre forsiktig.

Statens vegvesen advarer mot glatte veier flere steder. Rogaland og Hordaland har vært preget av glatte veier i hele helga, mens også Agder-fylkene, Buskerud og Telemark har glatt føre.

Et snøfall søndag morgen gjorde også veiene i hovedstaden glattere enn vanlig. Operasjonssentralen oppfordrer folk til å tilpasse farten etter forholdene.

– Vi vet at det er veldig glatt, og ser allerede at noen begynner å få problemer. Det har ikke vært noe alvorlig så langt, men vi ber folk være forsiktige, sier operasjonsleder Even Jørstad til NTB.

Ufyselige forhold

Bilder fra Bergens-området forteller om mildt sagt ufyselige forhold på Vestlandet. Vann, slaps og is gjør veiene til rene skøytebaner.

– Alt tilgjengelig mannskap er ute for å ta unna, sier trafikkoperatør Idar Sangholt hos Vegtrafikksentralen, som oppfordrer hordalendinger til å være forsiktig på veiene, til BT.

Begge Agder-fylkene våknet opp til nysnø søndag. Det skaper vanskelige forhold på så vel hovedveier som småveier.

– Det kom en del snø i løpet av natta og det er glatte veier nå. Det skal komme regn, så vi får håpe det regner bort, sier operasjonsleder Geir Andersen i Aust-Agder politidistrikt til NTB.

Bil snurret rundt

Politiet i Hordaland melder at en bil har snurret rundt på E39 ved Hellesvåg. Det skal ha vært svært glatt på stedet, men ingen personskader.

– Det er veldig mye slaps og glatte veier, sier operasjonsleder Terje Magnussen til NTB.

I Rogaland er det lignende problemer. Fortauene i Stavanger er flere steder så glatte at det ikke går an å gå der.

Stavanger Aftenblad melder om folk som går i glatte veibaner uten refleks for å slippe unna fortauene, som altså er enda glattere.