Ti krav fra Venstre til neste budsjettrunde

Venstre-leder Trine Skei Grande legger fram ti krav hun ønsker oppfylt i de neste budsjettforhandlingene med regjeringen.

Listen over saker de ønsker å få igjennom til budsjettet som blir lagt fram høsten 2014, ble presentert på partiets landsstyremøte i Oslo lørdag.

– Jeg tror ingen av punktene forundrer Erna eller Siv, sa Skei Grande i sin tale, før hun serverte det hun kalte arbeidslista.

Differensiert betaling både i barnehage og SFO og økt bruk av gratis kjernetid står som første punkt på lista, men Skei Grande medgir at kravene ikke kommer i prioritert rekkefølge.

Venstre ønsker dessuten et videreutdanningsløft for ukvalifiserte lærere og en forpliktende opptrappingsplan for 11 måneders studiestøtte.

Innen miljø krever partiet en ordning med skattefradrag for enøk-investeringer i egen bolig og at Nasjonal transportplan følges opp med penger til planlegging, drift og vedlikehold av jernbane.

Dessuten vil partiet at det settes inn tiltak for å styrke den delen av norsk næringsliv som ikke er knyttet til oljeindustrien, og at tempoet og investeringene til oljeutvinning reduseres.