«Hele Norge» må overbevises om at Oslo-OL er bra

Kommunikasjonsrådgiver Ingunn Olsen i Oslo 2022 innrømmer at den største utfordringen for Oslos søkerkomité ligger i å overbevise «hele Norge» om fordelene ved arrangementet.

Insidethegames.biz skriver at Olsen innrømmet i Lausanne, der hun er med på et seminar for OL-søkerne i 2022, at støtten rundt om i landet ikke er så stor som man i Oslo skulle ønske.

– I Lillehammer-regionen er støtten massiv, for der husker folk OL i 1994 og alt det hadde å si for byen og regionen. I Oslo er ikke støtten like massiv i øyeblikket, men det går den riktige veien.

– Det er helt klart at vi må jobbe knallhardt for å formidle konseptet vårt til så mange som mulig over hele Norge. Det er bare på den måten vi kan øke støtten ytterligere, sa Olsen.

Hun la til at 2022 er så langt fram i tiden at det er vanskelig å overbevise folk om fordelene ved et slik arrangement, og hva man kan oppnå ved å arrangere OL igjen.

– Vi er fornøyd med den støtten vi har fått så langt, og vi tror den blir bedre og bedre etter hvert som tiden går, sa hun.

Mot strømmen

Oslo har på en måte allerede gått mot strømmen når det gjelder OL-saken. I folkeavstemningen i høst var det 55,1 prosent av byens befolkning som sa ja til arrangementet. De aller fleste byer som har slike avstemninger, går motsatt vei. Både i Sveits, der St. Moritz/Davos vurderte en OL-søknad, og i München ble det nei i folkeavstemningene som ble holdt.

Presidenten i Den internasjonale olympiske komité (IOK), tyskeren Thomas Bach, sa i sin tale til OL-kandidatene i 2022 at det er viktig å ha en «original og unik» søknad. Da kommunikasjonssjef Ingunn Olsen snakket på seminaret, tok hun utgangspunkt i nettopp Bachs ord.

Hun understreket den sterke stillingen vintersport har i Norge og snakket selvsagt om interessen og entusiasmen for vinteridrett. Hun fortalte også om de kompakte lekene det er lagt opp til, men glemte heller ikke at anlegg fra 1994-OL skal brukes igjen.

Tradisjoner

– Lekene i 2022 i Oslo vil bygge på tradisjonene fra Oslo-OL i 1952 og de lekene vi hadde på Lillehammer i 1994, men det vil selvsagt også bli en del nytenkning, understreket Olsen i Lausanne.

Hun sa også at det er tanken på nye og yngre generasjoner som verken har opplevd OL i 1952 eller '94 som gjør at engasjementet er stort for å få tildelt et nytt OL-arrangement.

– I Sotsji er filosofien at alt som trengs for å få avviklet lekene, skal bygges opp fra grunnen. I Oslo vil det ikke være slik. Vi vil bruke mange anlegg som allerede er på plass. Derfor kommer ikke et OL i Oslo i 2022 til å få noe ekstravagant preg eller blir veldig kostbart, sa Olsen, ifølge insidethegames.biz.

Ved siden av Oslo er det Stockholm, Krakow, Lviv, Beijing og Almaty som har meldt seg som søkere til OL i 2022.

Hvilken av byene som får lekene, blir bestemt i 2015.