Illustrasjon av vinnerprosjektet "God morgen Alna" av Haugen/Zohar Arkitekter AS, Steinsvik Arkitektkontor AS og Dronninga Landskap AS.

Arkitekt-trekløver vant boligkonkurranse

Haugen/Zohar arkitekter, Steinsvik Arkitektkontor og Dronninga Landskap vant konkurranse om klimavennlige førstehjemsboliger på Furuset.

Furuset-ungdom ønsker ifølge FutureBuilt å bosette seg på hjemstedet, men det er underskudd på leiligheter de har råd til. Målet er at både single og par, med og uten barn, skal få mulighet til etablere seg i bydelen.

- Vinnerprosjektet er ikke bare et konsept for energieffektive nybygg, det er også en elegant utnyttelse av eksisterende bebyggelse. På en forbilledlig måte viderefører prosjektet dagens grønne kvaliteter samtidig som plasseringen av nybygg på tomten skaper nye, lune uterom. Dette grepet gir en fin inndeling mellom private og felles oppholdsarealer, sier Ulla Hahn, jurymedlem og fagrådgiver i FutureBuilt i en pressemelding.

Stiftelsen Betaninen er utbygger, og prosjektet inngår i FutureBuilt, som jobber med klimavennlig arkitektur og byutvikling