Slik vil KB8 og DG25 fremstå ifølge DARK Arkitekters vinnerutkast. Illustrasjon: DARK Arkitekter

DARK Arkitekter vant arkitektkonkurranse

Gikk til topps i konkurranse for rehabilitering av historisk Oslo-eiendom.

Slik ser det ut i dag.

Idékonkurransen var utlyst av Union Eiendomskapital på vegne av KJ8 og DG25 AS om revitalisering av de bevaringsverdige byggene i Karl Johans gate 8 og Dronningens gate 25.

Opprinnelig var disse eiendommene fra 1800-tallet Hotell Scandinavie, forretning og kontorer. I dag huser eiendommene serverings-, kontor- og handelsvirksomhet. Nå skal bygningsmassen fornyes.

- Våre målsettinger med oppgraderingen er å ivareta byggets opprinnelige kvaliteter, samt forsterke bygningens identitet gjennom å tilføre ny arkitektur i samspill med ek­sisterende. Ambisjonene om å oppgradere vil kunne gi eiendommen og nærområdet et betydelig løft, sier prosjektleder Caroline Stokkebokjær Hjelseth i DARK Arkitekter i en pressemelding.

DARK Arkitekters forslag tilrettelegger en større andel av byggene til publikum, med særlig fokus på 1. etasje og gårdsrom.

Vinnerforslaget innebærer å rendyrke Karl Johans gate til forretning, og etablere ny logistikk for de øvrige arealene i byggene fra Dronningens gate. Dette gir ifølge arkitekten mulighet for å knytte eiendommene tettere sammen. Forslaget etablerer et nybygg og glassoverdekning i gårdsrom i Dronningens gate som gir mulighet for nye publikumsrettede funksjoner også mellom husene.

Prosjektet er på vel totalt 7800 kvm BTA.

Slik vil DARK Arkitekters vinnerutkast eksponere historiske kvaliteter i gamle Hotell Scandinavie. (Illustrasjon: DARK Arkitekter)