Slik kan den nye skihytta i Tromsø bli seende ut. Illustrasjon: Cleve Broch Arkitektur og Designs

Ny skihytte på tegnebrettet i Tromsø

Naturen og nordlyset ligger bak planene om ny skihytte i Tromsø.

Det melder bladet Nordlys på sine nettsider onsdag kveld.

Den Tromsø-baserte avisen har, ifølge artikkelen på nordlys.no, fått tilgang på et skriv som viser skisser av bygget som nå planlegges bygd ved siden av den gamle skihytta på Rismålshaugen nord på Tromsøya.

Arkitekten bak prosjektet er Christian Cleve Broch i Cleve Broch Arkitektur og Design, i samarbeid med Heggelund & Koxvold og grunneier Tromsø kommune.

Cleve Broch Arkitektur og Designs hjemmesider ligger flere illustrasjoner fritt tilgjengelig.

I skrivet beskrives skihytta slik av Broch:

«Den nye skihytta er en typisk norsk hytte i en moderne utgave, tre stein, ild og vann, naturen sett med fremtidens øyne med klare referanser til historiske nasjonalistiske karakteristikker. Materialene som er brukt er en inspirasjon fra naturen rundt – og ikke minst nordlysfenomenet».

Illustrasjon: Cleve Broch Arkitektur og Designs

Bygget er på 750 kvadratmeter over tre etasjer, med spiseplass til 150 personer med tilhørende åpent kjøkken med grill og bar.

Men det stopper ikke der, skriver Nordlys. Gjennom hele bygget skal det gå en vinhylle på åtte meter. I kjelleren blir det både peisestue og vinkjeller.

Bygget er tiltenkt et variert bruksområde for både turgåere som tilfeldig kommer innom for enkel servering, samt utleie til diverse arrangementer.

I øverste etasje blir det en balkong som skal «gi flotte muligheter til nyte nordlys og alt det naturen måtte ha å by på».