Flere forsinkelser i flytrafikken

En lang rekke fly er innstilt på en rekke flyplasser torsdag morgen, men Avinor mener likevel ikke at uværet som rammer Sør-Norge, vil få store konsekvenser for luftfarten.

De aller fleste større flyplassene i Sør-Norge har innstilte fly i morgentimene torsdag, viser en oversikt fra Avinor. Bodø lufthavn måtte midlertidig stenges torsdag morgen på grunn av kraftig snøfall. Flytrafikken var imidlertid ventet å gå som normalt fra klokka 7.45, skriver Avisa Nordland.

Avinor har beredskap 24 timer i døgnet på alle landets lufthavner og mener situasjonen ikke er prekær. Flyene går så sant værforholdene tilsier det, sier pressesjef Sindre Anonsen i Avinor til NTB.

– Vi ser av erfaring at flytrafikken gjennomgående kommer mye bedre ut av det når vi får værsituasjoner som dette, nettopp fordi transporten foregår i lufta. Landbasert transport har mye større utfordringer, sier Anonsen.

Han forteller at sludd og snø kan by på utfordringer, men at beredskapen er svært god på flyplassene.

– Vi har mannskaper på flyplassene som kan få unna snø på rullebanene. Men vi så i forbindelse med ekstremværet Hilde at det var gjennomgående veldig få utfordringer for luftfarten. Flytrafikken gikk nesten som normalt, sier Anonsen.

Han oppfordrer folk til å følge med på nettsidene til Avinor og den lufthavnen de skal reise fra.

– Ting kan endre seg, så folk bør også ta kontakt med sitt flyselskap, sier Anonsen.