Dette er flaskehalsen i Porsgrunn som skal utbedres.

Hilvas

Komplisert vegprosjekt midt i Porsgrunn

Fylkesveg 32 er i dag en flaksehals i Porsgrunn sentrum. En rekke utfordringer skal overvinnes når veien bygges.

Hele parsellen er 1,3 kilometer og strekker seg fra Gimlevegen til Augestadvegen. Byggingen er delt inn i tre entrepriser: En mengdeentreprise for hoveddelen av vegen som går i dagen, løsmassetunnelen som skal løses ved konkurransepreget dialog og en tredje entreprise som omfatter fasadetiltak og lokal skjerming.

Den første delen av vegen starter med en rundkjøring og går langs Lilleelva rett i ytterkant av sentrum av Porsgrunn. Dagens veg krysser jernbanelinjene i det såkalte Lilleelvkrysset. Her er trafikkproblemene i dagens vegsystem store. I stedet for å krysse jernbanen, vil den nye vegen krysse elva med bru på 60 meter. Fra brukryssingen skal vegen gå parallelt med jernbanetraséen.

Portalen til miljøtunnelen vil ligge tett opp til bebyggelsen. Fra den nærmeste boligblokka til tunnelen, vil det være drøyt åtte meter. I området er det masser av silt og leire. Allerede er det satt i gang setningsmålinger for å overvåke eventuelle bevegelser i grunnen. Disse målingene vil fortsette både under og etter byggingen av vegen.