Den første Startkonseptkontrakten er underskrevet. Administrerende direktør Dag Runar Båtvik i Norgeshus (til venstre) og distriktssjef Fritz André Hammerstrøm (til høyre) ønsker Ståle Olsen velkommen.

Foto: Stein Inge Meland

God start for Startkonseptet

«Startkonseptet» som Norgeshus lanserte på Bygg Reis Deg i oktober, er et tilbud til tømrere som ønsker å etablere egen bedrift. Flere har allerede meldt interesse, og første kontrakt ble underskrevet i forrige uke.

Ståle Olsen er førstemann ut. Han har i flere år jobbet i Follohus, men har nå etablert Norgeshus Moment Bolig i Drammen.

Ville skape noe selv

– Grunnen til at jeg valgte å slutte i Follohus og etablere egen bedrift, er først og fremst ønsket om å skape noe selv. Og med Norgeshus sitt Startkonsept å støtte meg på, ble valget enkelt, forteller Olsen i en pressemelding.

Han opplyser at gründerønsket nok har ligget i bakhodet ganske lenge.

– Jeg har imidlertid sett litt mørkt på å starte opp, siden det er en lang og omfattende prosess å etablere et seriøst byggefirma helt fra grunnen av. Du skal forhandle frem gode innkjøpsbetingelser, systemer, rutiner og sjekklister må på plass. Og ikke minst må du til enhver tid ha oversikt over bransjens forskrifter og lovverk, fremholder han.

Enkel start

Nå har Olsen hatt ei ukes hospitering ved Norgeshus sitt hovedkontor og fått innblikk og opplæring i kjedekonseptet.

– Å få den totale oversikten og alle hjelpemidler fra kjeden er gull verdt for meg. Hadde jeg skulle ordnet alt dette selv, ville nok oppstarten tatt mye, mye lengre tid og ikke minst vært mye mer uoversiktlig. Så med egne ideer i et hyggelig fellesskap med seriøse støttespillere som vil at jeg skal lykkes, så tror jeg at jeg har alle muligheter for suksess, sier han.

Passer for gründertyper

Administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik, har stor tro på både Ståle Olsen og på det nye konseptet. Han mener Startkonseptet passer utmerket for Olsen.

– Han er en gründertype med rikelig erfaring og mye kunnskap om boligbransjen og har alle forutsetninger for å skape en solid bedrift, hevder Båtvik.