Snekker svindlet Nav med sju falske identiteter

En 35 år gammel snekker som har operert med sju forskjellige navn i flere år, er dømt til fengsel i ett år og to måneder for å ha svindlet Nav.

Mannen la alle kortene på bordet da saken nylig ble behandlet i Oslo tingrett. Ved hjelp av to av de falske ID-ene svindlet mannen Nav for 554.000 kroner. Han jobbet for minst seks ulike firmaer under fire falske identiteter på samme tid, skriver Aftenposten.

Ved siden av å måtte betale tilbake pengene til Nav, har mannen fått inndratt 113.000 kroner i kontanter.

Mannen har helt siden 2002 oppholdt seg i Norge eller andre land innenfor Schengen-grensene uten å ha nødvendig arbeidstillatelse. Mannen som har armensk statsborgerskap, har systematisk skaffet nye falske identiteter med pass fra Schengen-land. Dermed har han fritt kunnet utnytte systemet ved å heve dagpenger og andre trygdeytelser.

35-åringen har opptrådt som tsjekker og flere ganger under ulike litauiske navn. Da han fikk et latvisk pass i en rekommandert sending fra London, ble han imidlertid avslørt av Tollvesenet. Mannen ble pågrepet i sin bolig på Kolbotn i august i år, og har sittet varetektsfengslet siden.