Torgeir Nustadhaugen fra Cramo t.v. og Thomas M. Edvardsen foran hjulgraveren Komatsu PW98MR-8.

Cramo med 11 nye Komatsuer i utleieparken

Hesselberg Maskin har levert nye Komatsu-maskiner til Cramo. De fleste maskinene erstatter tilsvarende Komatsuer som nå byttes inn og selges på bruktmarkedet.

Samtidig har Cramo valgt å ta inn en helt ny maskintype med to hjulgravere av typen Komatsu PW98MR-3.

Roy Lund tok over ansvaret som produktsjef i Cramo i sommer og var derfor ikke med på innkjøpet av maskinene, men ser veldig positivt på nyervervelsene.

- Størst spenning er det rundt den nye hjulgraveren ettersom det er et nytt produkt for oss, og et produkt vi har veldig stor tro på. Denne maskintypen er veldig anvendelig for kommunalteknisk arbeid, grøftegraving og generelt på arbeid i tettbygde strøk takket være sin kompakte form og sving på alle fire hjulene. Vi tror vi vil åpne opp et nytt segment i utleiemarkedet når kundene ser hvor anvendelige disse maskinene er, sier Lund.

Salgs- og markedsdirektør Thomas M. Edvardsen i Hesselberg Maskin var med på overleveringen av maskinene til Cramo og er glad for det gode samarbeidet selskapene har.

- Som en proff aktør og en av de største aktørene på utleiemarkedet er det klart Cramo er en viktig kunde for oss. Vi streber derfor etter å kunne tilby dem en så moderne flåte med maskiner som mulig. Vi håper kunder som leier Komatsu-maskiner hos Cramo blir fornøyd med maskinene og ser fordelene med stabile maskiner med god førerkomfort og stor kapasitet, sier Edvardsen.

Komatsu PC55MR-3.

Maskinene som nå er levert til Cramo er hovedsakelig minigravere i størrelse fra 2,5 tonn til 5,5 tonn; 1 stk. PC26MR-3, 1 stk. PC30MR-3, 1 stk. PC35MR-3 og 5 stk. PC55MR-3. Dessuten er det levert 2 stk. hjulgravere PW98MR-8 på 10 tonn og 1 stk. hjullaster WA80-6 på 6 tonn.

Torgeir Nustadhaugen er produktleder anlegg og har produktansvaret for anleggsflåten til Cramo. Nustadhaugen er så langt fornøyd med samarbeidet med Hesselberg.

- Det er viktig for Cramo at Hesselberg har forpliktet seg til å ta alle servicer og årskontroller på maskinene, for da er vi sikret korrekt vedlikehold noe som er viktig for våre kunder, sier Nustadhagen.

- Vi ser dessuten fordelen ved at alle maskinene er utstyrt med Komtrax slik at både Hesselberg og Cramo kan ha best mulig kontroll på maskinparken både hva gjelder timestand i forhold til service, feilmeldinger og geografisk plassering.

De nye maskinene vil bli tilgjengelig for leie over hele landet ved Cramos avdelinger.