Slik blir det nye Swix-bygget på Lillehammer. Illustrasjon: Arcasa

Slik blir Swix-bygget til 100 millioner kroner

Swix presenterer planene for sitt nye signalbygg på 10.000 kvadratmeter på Lillehammer.

Våren 2015 skal Swix etter planen flytte inn i sitt nye logistikk- og produksjonslokale til 100 millioner kroner på Storhove nord for Lillehammer.

For et par år siden slet bedriften med å finne tomt til sitt nye anlegg og det ble vurdert å flytte virksomheten lenger sør mot Gardermoen. Nå er det klart at Swix investerer tungt i området der merkevaren har sin tilhørighet.

– Vi skal bruke Lillehammer-identiteten for alt det er verdt og spille enda mer på vintersportsbyen og alt som skjer her, som birkebeinerarrangementene og verdenscupen. Vi vil bidra med et anlegg som kan gjøre byen enda mer interessant og som ytterligere befester posisjonen som det ubestridte stedet for vintersport i Norge. Målet er at vi kan framstå med et signalbygg som får bilistene til å tenke; nå kommer vi til Lillehammer, nå kommer vi til Swix-bygget, sier administrerende direktør Ulf Bjerknes til GD.

I tillegg til et logistikk- og produksjonslokale får Bjerknes får realisere sin visjon om et merkevaresenter i det nye bygget.

– Blåswix-begrepet stikker dypt. Vi har stadig spørsmål om besøk for å se hvordan skismurningen lages. Nå åpner vi for alle. Fabrikklokalet blir omgitt av store glassflater. Besøkende ser rett inn i produksjonslokalet når de kommer inn hovedinngangen. Samtidig skal vi vise historien til Swix. Vi har en omfattende samling av gjenstander og produkter som skal settes i system, sier Bjerknes til GD.

Swix har en rekke produkt- og kleskolleksjonene fra en rekke merkevarer i sin portefølje. I merkevaresenteret skal det meste stilles ut og besøkende skal få anledning til å prøve.

Anlegget får Norges mest moderne logistikklager. Det 6.000 kvadratmeter store lageret får en takhøyde på 13 meter.

Bjerknes berømmer Lillehammer kommune og Oppland fylkeskommune for å ha lagt til rette for at en konkurranseutsatt bedrift kan fortsette å konkurrere fra Lillehammer.

Byggearbeidene skal etter planen starte våren 2014.