– Sikkerhet står over alt, absolutt alt, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Statnett deler strategi for null fraværsskader

Statnett har satt seg som mål å være blant de ledende selskapene på HMS i sine prosjekter, og det krever at leverandørene jobber mot samme mål.

Som partner i BA2015 ønsker Statnett og bidra til forbedring i hele bransjen og derfor åpent om sin strategi for å oppnå null fraværsskader.

– Sikkerhet står over alt, absolutt alt, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Felles stammespråk

Utfordringene innen byggenæringen strekker seg på tvers av sektorer og landegrenser. Stadig flere norske aktører ser derfor at harmonisering av arbeidsprosesser med tilhørende kompetanse som helt nødvendig. Til tross for mange gode aktører i næringen, trekkes snittet ned av enkeltaktører som ikke lever opp til ønsket standard, bl.a. på HMS og kvalitet. Statnett har satt seg som mål å være blant de ledende selskapene på HMS på sine prosjekter, og det krever at leverandørene jobber mot samme mål.

– Bruk av ulike eksterne leverandører øker. Dette krever økt samspill med eksterne aktører. BA2015 er et av mange virkemidler vi mener kan bidra til et kvalitetsløft på arbeidsprosessene i bransjen. BA2015 muliggjør benchmarking mot aktører internasjonalt. Man må jobbe sammen, på tvers av næringer, for å heve kompetansen og sikre en felles forståelse av mål og utfordringer. Skal vi nå våre ambisjoner må samtlige leverandører innfri, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Vinn eller forsvinn

– Prosjektstyringen skal være profesjonell, og alle leverandører må ha felles tilnærming til prosessene. HMS må selvsagt være første prioritet, påpeker Borgen. Han er en av 30 foredragsholdere på prosjektkonferansen som holdes på Quality Expo Hotel Fornebu 7.januar i regi av BA2015. Her vil han gi innblikk i Statnetts risikostrategier som bl.a. skal forhindre fraværsskader.

- Slurver leverandøren med utførelsen og ikke lever opp til kravene, risikerer man i alvorlige tilfeller å bli byttet ut med en annen leverandør, konkretiserer Håkon Borgen.