Dramatisk utvikling

Etter å ha sett stadig bedre tall når det gjelder trafikkulykker, har dessverre pilene snudd. 170 personer har mistet livet i trafikken på norske veier fra januar til november 2013. Det er en økning på 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg har vi alle menneskene som blir skadet.

I samme periode i 2012 omkom 139 personer i veitrafikkulykker her i landet, viser tall fra Trygg Trafikk. Fordelt på trafikantgrupper har 89 bilførere, 25 passasjerer, 21 motorsyklister og 15 fotgjengere mistet livet så langt i år.

Veiene blir bedre, det blir flere midtrekkverk, det blir flere sykkelveier, men likevel skjer altså ulykkene. Vi vet at Statens vegvesen legger ned et betydelig arbeid for å hindre ulykker – og de har også mye kunnskap om de ulykkene som skjer.

Arbeidet med å separere trafikken må fortsette, men så lenge det skjer menneskelige feil i trafikken vil nye ulykker oppstå. Dessverre ser vi fortsatt at det kjøres alt for fort – og dessverre er det ikke alltid at man avpasser farten etter vær og kjøreforhold.

Stadig oftere hører vi om at utenlandske vogntog er innblandet i ulykker. Jobben med å stanse farlige utenlandske kjøretøyer må skje på grensen.

Ellers må man selvsagt uansett slå ned på uansvarlig kjøring om det er en norsk eller utenlandsk sjåfør.

Ta hensyn er vårt budskap.