Stabile konkurstall for første gang på lenge

Tallet på konkurser og tvangsavviklinger i november lå i år på samme nivå som i november 2012. Ellers i år er det registrert en økning på 15,3 prosent fra fjoråret.

For første gang på lenge har ikke Konkursregisteret registrert en nevneverdig stigning i månedstallene. I november ble det registrert til sammen 385 konkurser og tvangsavviklinger her i landet, mens det i november 2012 ble registrert 383, skriver Brønnøysundregistrene i en pressemelding.


Nedgang i noen fylker

Noen fylker hadde en markert nedgang i konkurstallene for november, heter det i pressemeldingen. I Sogn og Fjordane var det 77,8 prosent færre konkurser enn i den tilsvarende måneden i fjor. Vest-Agder hadde en nedgang på 50,0 prosent, og Hedmark en nedgang på 29,4 prosent.

Økning i andre

Samtidig var det en økning i enkelte fylker. I Buskerud var økningen størst, med 172,7 prosent i forhold til november 2012. I Sør-Trøndelag økte antallet med 58,3 prosent, mens det økte med 47,2 prosent i Hordaland.

Flere konkurser i år

Til tross for at konkurstallene flatet ut i november, var det i landet som helhet en økning på 15,3 prosent i løpet av årets elleve første måneder.

Størst økning hittil i år har Telemark, med 26,2 prosent. Økningen i Hedmark er 25,0 prosent, mens den i Rogaland er 24,8 prosent.

Tre fylker har hatt nedgang i konkurstallene i løpet av årets elleve første måneder: I Finnmark var nedgangen 16,7 prosent, mens Vest-Agder og Sogn og Fjordane begge hadde en nedgang i konkurser og tvangsavviklinger på 4,2 prosent.