Dette bildet, tatt 26. november, viser en nesten kjøreklar bru. Foto: Perica Benic, Statens vegvesen

Tar i bruk tre nye bruer i Sør-Trøndelag

Flommen i august 2011 tok med seg de gamle bruene på fylkesvei 561 i Røros kommune. Siden da har det vært midlertidige løsninger for å få loset trafikken forbi. Nå er de nye bruene ferdige.

Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Onsdag 4. desember blir de nye bruene åpnet for trafikk.

Entreprenøren Mesta har bygget de to bruene, som begge er bygget bredere enn de gamle. Storsøbrua har blitt 8,6 meter bred. Jamtbekkbrua har blitt 9 meter bred. De ligger på de samme stedene som de gamle bruene. Så vegtraseen vil bli den samme som før. Nå er bruene dimensjonerte til å tåle en 200-årsflom, skriver Vegvesenet.

- Jeg synes det er bra at vi har fått på plass permanente løsninger såpass rask og at broene er breddeutvidet og dimensjonerte for større flommer, uttaler avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

Det har gått med 214 kubikkmeter betong og 40 tonn armering til Storsøbrua, og 115 kubikkmeter betong og 17 tonn armering til Jamtbekkbrua.

- Fylkeskommunen er glad for godt samarbeid med Statens vegvesen og at de i samarbeid med entreprenørene har fått ferdig bruene slik at de allerede nå kan tas i bruk. Det er viktig at vi nå har fått en permanent løsning på plass. Det gir større trygghet og større robusthet i forhold til flom i framtiden, sier Karin Bjørkhaug leder for samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

På fylkesvei 591 i Holtålen kommune bygges Brubakkbrua. Også her ble den gamle brua tatt av flommen i 2011. Entreprenør Peab skal få ferdig den 6 meter brede brua til midten av desember, heter det i meldingen fra Vegvesenet.

Legging av membran og asfaltering av bruene blir gjort først i mai neste år. I vinter går det fint å kjøre på betongen.

Anleggsarbeidene startet i august i år. Byggingen av de tre bruene koster til sammen i underkant av 30 millioner kroner.