SAMARBEIDSPARTNERE: - Vi vil senke skatte- og avgiftsnivået, og vi er avhengige av et godt samarbeid med dere for å få dette til, sa Siv Jensen til skattedirektør Hans Chr. Holte. Her er de to utenfor den nye storstuen til Skattedirektoratet.

Regjeringstopper åpnet Entras prestisjeprosjekt

Skattedirektoratets totalrenoverte bygg åpnet i ettermiddag. Entras mål om et A-bygg er nådd, noe flere av regjeringstoppene tok seg til å markere.

ENERGIPRAT: Entra-sjef Klaus-Anders Nysteen (til venstre) og olje- og energiminister Tord Lien hadde mye å prate om under åpningen av Skattedirektoratets totalrenoverte bygg på Helsfyr i Oslo.

De var mange, alle talene i forbindelse med åpningen av det nye energibygget til Skattedirektoratet på Helsfyr i Oslo.

Entras gigantprosjekt har resultert i et energiklasse A-bygg, det første rehabiliterte kontorbygget i denne klassen i Norge, ifølge administrerende direktør i Entra, Klaus Anders Nysteen.

- Vi ønsker å være miljøledende, og dere er en av våre viktigste kunder, sa Nysteen til byggherren Skattedirektoratet til stor applaus.

-Vi er stolte

- Men dere er også en av våre mest krevende kunder, noe som gjør at vi må strekke oss lenger. Vi er stolte av at dette er et energiklasse A-bygg, det første i sitt slag i Norge, la han til.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) var også full av lovord.

- Det er mange nybygg på dette nivået når det gjelder energieffektivisering, men dette er det første store totalt rehabiliterte bygget av et slikt format. For å få til dette har man vært avhengige av at ambisjonen om et klasse A-bygg har vært med helt fra starten i planleggingsfasen, og Enova har vært med som en del av det viktigste virkemiddelapparatet for å få dette til, sa Tord Lien til Byggeindustrien før han gikk på podiet for å holde tale.

Ga adgangskort til Jensen

Skattedirektør Hans Chr. Holte var et stort smil da han i talen sin henvendte seg til olje- og energiministeren etter at finansminister Siv Jensen (Frp) hadde foretatt den høytidelige åpningen.

- Jeg står her med en ikke liten stolthet. Dette er et miljøvennlig bygg og et arbeidsmiljøvennlig bygg. Med dette bygget kan jeg forsikre deg om at Skattedirektoratet ikke bidrar til et høyt strømforbruk, sa Holte til Lien, før han ga adgangskort til Skattedirektoratets nye stolthet til Siv Jensen.

-Må samarbeide

- En god dialog med Finansdepartementet er viktig for oss, sa Holte, og Siv jensen repliserte:

- Vi har som ambisjon å senke skatte- og avgiftsnivået, og da er vi helt avhengige av et godt samarbeid med dere.

Prosjekt- og byggeledelse samt innredning og utomhusarbeider har vært gjennomført av Isenti Prosjektledelse. AF Gruppen har utført totalrehabiliteringen og Caverion har levert tekniske bygginstallasjoner.

Ifølge Entra er energiforbruket i bygget halvert, materialene som er brukt er miljøriktige og i stor grad resirkulert. Det er satt inn nye lavenergivinduer og fasaden er kledd i resirkulert aluminium. Energibehovet dekkes nå ved fjernvarme og gjenvinning av overskuddsvarme.