B-serie valsetog fra Cat

Den nye B-serien valsetog fra Cat består av syv pålitelige og slitesterke modeller.

Valsene leveres med både åpen og lukket hytte, og har flere funksjoner som gjør de enda mer produktive og brukervennlige, ifølge en pressemelding.

B-serien består av CS54B, CS64B, CS66B, CS68B, CS74B, CS76B og CS78B. Alle kan vise til en rekke nye funksjoner.

Komfortabelt førermiljø

Førerhytten har nå et mer komfortabelt førermiljø blant annet på grunn av en ny og større hytte. Førerstolen er justerbar, og kjørespak samt alle viktige brytere sitter nå i armlenet på stolen. Hytten er utstyrt med klimaanlegg og ekstra store speil for bedre sikt.

-Unikt

-Unikt for valsene er muligheten for lange serviceintervaller, sier Glenn Thorén, produktsjef for vals- og asfaltutleggere hos Pon Equipment.

-Dette er mulig på grunn av Cat pod-style vibro-system som har lodd fylt med stålkuler som flytter seg når man skifter mellom liten og stor amplitude. Dette gir ingen metallfragmenter i oljen, og gir oss muligheten til å ha lange service intervaller som tre år/3000 timer. Dette er unikt, sier Thorén.

Mindre slitasje

Det eksklusive to-pumpe systemet gir en jevn hydraulisk flyt mellom trommel og bakhjul, som gir valsene en ekstrem klatreevne uten trommelspinn i bratte bakker. Dette gjør også at slitasjen på trommelstål blir vesentlig mindre enn på tradisjonelle traction-systemer.

ACERT-teknologi

Motoren er av typen steg IIIB med ACERT- teknologi som gir økt effektivitet, enklere servicetilgjengelighet, rikelig med kraft og mindre støy. I tillegg er valsene utstyrt med Eco-mode, en funksjon som bidrar til å økonomisere bruken av drivstoff.

Eksklusiv teknologi

Valsene kan leveres med en rekke tilleggsutstyr, blant annet MDP, en eksklusiv teknologi som kun er tilgjengelig fra Caterpillar. MDP indikerer jordstivhet ved å måle rullemotstanden. Det velkjente systemet CMW gir dessuten muligheten til å måle dypere ned i bakken.

Alle maskinstyringer og dokumentasjonssystemer levert fra Caterpillar kan videreutvikles av SITECH og Trimble.