Arne Braut, fylkesvaraorfører i Sør-Trøndelag fylkeskommune, klipper snora. På venstre side bistår Oddvar Indergård, ordfører i Agdenes kommune og Karin Bjrøkhaug, leder i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune. På høyre side bistår Knut Sundet, daglig leder i Fosenvegene, og Olav Duesten, byggeleder i Statens vegvesen. (Foto: Statens vegvesen)

Ny veg på plass i Agdenes

Et nytt prosjekt i utbyggingspakken Fosenvegene nærmer seg ferdig. På fv. 710 mellom Lensvik og Valset i Agdenes kommune er seks delstrekninger snart utbedret.

Onsdag 27. november ble det markert at vegprosjektet nærmer seg slutten. I uværet foregikk den symbolske snorklippinga innendørs i samfunnshuset i Lensvik., melder vegvesen.no.

– Fv. 710 er en viktig veg for folk i Agdenes og også for mange på Fosen. Nå har vi utbedret de viktigste delene. Folk får en ny hverdag med en mer trafikksikker veg, sa fylkesvaraordfører Arne Braut under åpninga.

Det største løftet er gjort i Lensvik sentrum, der ny gang- og sykkelveg gjennom sentrum og vest til Lensvik kirke sørger for at fotgjengere og syklister er godt skjermet fra hovedvegen. Se detaljer om innholdet i og kart over de seks delstrekningene.

Fire av delstrekningene er ferdigstilt, mens arbeid fortsatt pågår på to.

– Vi hadde som mål å være ferdig med gang- og sykkelvegen til skolestart i høst, og det klarte vi, sier byggeleder Olav Duesten i Statens vegvesen.

– Agdenes er et krevende område å bygge i med ustabile grunnforhold. Likevel har det vært god framdrift i anleggsarbeidet siden vi begynte høsten 2012. Etter kontrakten skal vi være ferdig til juni neste år, og vi ligger godt foran skjema, sier Duesten.

Dette er ferdig bygd i prosjektet Fosenvegene til nå:
1. De vanskeligste vegparsellene på fv. 755 mellom Vanvikan og Leksvik sentrum er utbedret.

2. Fergeterminalen ved Rørvik og strekningen fra fergeleiet til Vanvikan på fv. 715 er opprustet.

3. Fv. 715 Vanvikbakken har fått tre kjørefelt.

4. Det er bygd gang- og sykkelveg i Rissa sentrum med rundkjøring ved Sund.

Statens vegvesen bygger Fosenvegene på vegne av Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.