Ny egenkapital til Baneservice

Baneservice AS har de siste årene hatt en negativ økonomisk utvikling som har svekket egenkapitalen i selskapet, og nå vil Samferdselsdepartementet styrke egenkapitalen i selskapet.

Samferdselsdepartementet er opptatt av å opprettholde et konkurransedyktig marked for å sikre nødvendig kompetanse innen vedlikehold og fornyelse av jernbaneinfrastruktur. For at Baneservice fortsatt skal være en viktig markedsaktør, er det nødvendig å øke egenkapitalen i selskapet. Dette vil også sikre statens verdier i selskapet.

Basert på forslag fra styret i Baneservice og anbefaling fra ekstern konsulent, foreslår regjeringen å øke egenkapitalen i selskapet med 30 millioner kroner.

Ved omdanning av Baneservice fra en forretningsenhet i Jernbaneverket til aksjeselskap i 2005, ble det bevilget nær 46 millioner kroner i tilskudd til restruktureringsforpliktelser i det nye selskapet. Av dette tilskuddet står om lag 16,2 millioner fortsatt ubrukt. Regjeringen foreslår at beløpet blir tilbakebetalt til staten i forbindelse med at egenkapitalen styrkes.