Ski Bygg ekspanderer til Østfold

Ski Bygg Gruppen vil med virkning fra kommende nyttår være på plass i Østfold etter å ha kjøpt opp Østsiden Trelast i Fredrikstad.

– Gjennom dette oppkjøpt ønsker Ski Bygg Gruppen å styrke sin posisjon innenfor fagområdet listverk samtidig som vi legger til rette for salg og distribusjon av trelast og tyngre byggevarer i Østfold-regionen, opplyser Ski Bygg-sjef Ingar Norum i en pressemelding.

Østsiden Trelast ble etablert i 1932. Virksomheten eies i dag av Tom og Ingrid Synnøve Nilssen og holder til på østsiden av Glomma i sentrum av Fredrikstad. Bedriften har over mange år utviklet listverk til et hovedprodukt. Sortimentet er bygget opp gjennom kunnskap om lokale forhold og dekker aktuelle profiler fra hele Østfoldregionen. Det er åtte årsverk sysselsatt i virksomheten som i år vil nå en omsetning på 20 millioner kroner.

Ski Bygg som er datterselskap av Ski Bygg Gruppen, driver sin virksomhet fra hovedanlegget på Ski i Follo som er blant landets største byggevareforretninger. I tillegg har bedriften mindre distribusjonsanlegg i Ås og Enebakk. Ski Bygg står for 110 årsverk med en omsetning i år som vil passere 500 millioner kroner.

– Ski Bygg bygger sitt fundament på kjente merkevarer, kompetente medarbeidere og høy servicegrad. Østsiden trelast passer godt inn i vår driftsmodell og bedriftskultur hvor vi bygger på de samme verdiene, kommenterer Norum som opplyser at driften av Østsiden Trelast vil bli samkjørt med Ski Byggs øvrige virksomhet i løpet av 2014.